Balık Avlamada Kullanılan ve En Çok Tercih Edilen Aroma Çeşitleri

13-12-2018 22:06
Balık Avlamada Kullanılan ve En Çok Tercih Edilen Aroma Çeşitleri

Balık yemi avlanacak olan balık çeşidine göre değişmektedir. Kullanılacak olan balık yemi için öncelikli olarak avlayacağınız balığın cinsine ve davranış alışkanlıklarına göre davranmanız gerekmektedir. Günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen balık yemi çeşitleri arasında ise aromalı balık yemleri bulunmaktadır.Aromalı balık yemleri balık avının başarısını arttıran oldukça önemli ve popüler malzemeler arasında bulunmaktadır.

Aromalı Balık Yem Çeşitleri

Balık avında başarıyı yakalamaya destek olan ve balığın yeme gelme şansını arttıran önemli bir detaydır. Aromalı balık yem çeşitleri balık avında başarıyı arttırmaktadır. Bunun başlıca sebebi elbette balıkların cinsine ve türüne göre uygun kokular salarak, balığı kendine çekmesidir. Özellikle sahte yemlerin kullanılması durumunda, kokusuz olan yemlere balığın gelmesi daha zor olacaktır. Ancak tercih edilen aromalı yemler; balığın kokuya gelmesine yardım edecektir. Doğal balık yemleri elbette balık avı açısından en mantıklı ve başarılı tercih olsa da maliyet bakımından ve sürekli canlı yem bulma ve muhafaza etme zorluğu bakımından oldukça külfetlidir. Bundan dolayı da aromalı balık yem çeşitleri tercih edilmektedir. Balık yemi çeşitleri arasından sıkça kullanılan bu modellerde; balığın istediği kokularda balık yemleri tercih edilebilir. Bunun yanı sıra balıklar; koku ile haberleşirler. Bu kokulara feromon adı verilmektedir. Bir feromon balık ürktüğünde tehlike sinyali olarak salgılanır ve çevredeki diğer balıkları kaçmaya teşvik eder. Ancak yem üzerinde bulunan kokular; sadece aynı tür balıklar için aynı anlama gelir. Koku, balıklar için bundan dolayı oldukça önemli bir duyudur. Avladığınız balık cinsinin sevdiği bir esans kullanmak; balık avının oldukça başarılı geçmesini sağlayacaktır.

Aromalı Balık Yemleri

Aromalı balık yemleri avlanacak olan balığın cinsine göre seçilmelidir. Örnek olarak eğer sazan balığı avlayacaksanız; sazanlar için özel olarak üretilmiş olan sazan esansı tercih etmelisiniz. Aromalı balık yemleri sayesinde oldukça uzak mesafelerden dahi balıkları yeminize çekebilirsiniz. Balıklar genel olarak doğal yapıları gereği ve yaşadıkları bölge sayesinde oldukça farklı ve zengin beslenme alışkanlıklarına sahiptir. Bu alışkanlıklar her balık için belirli olmaktadır. Özellikle tatlı su balıkları için su kenarındaki meyve ağacının meyvelerinin suya düşmesi; balığın beslenme alışkanlığını etkileyecektir. Bu sebeplerle de avlanacak olan balığın cinsi ile beraber balığın nerede avlanacağı da oldukça önemli bir unsurdur. Bu gibi durumlarda balık avını başarılı hale getiren en önemli unsur ise elbette ki aromalı balık yemleri olmaktadır.

Aromalı Balık Yem Fiyatları

Aromalı balık yem fiyatları tercih edilen balık malzemelerine göre değişmektedir. Olta, balık avı için cezbediciler ya da yemler gibi birçok malzeme farklı şekilde üretildikleri için fiyat bakımından farklıdır. Bundan dolayı da her malzeme için farklı bir aromalı balık yem fiyatları söz konusudur. Genel olarak bu tür yemler canlı yemlere göre oldukça uygun fiyatlıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.