Balık ağları genellikle nerede kullanılmaktadır?

24-02-2019 12:41
Balık ağları genellikle nerede kullanılmaktadır?

Balık ağı balık tutarken en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Balık tutma başarısında etkisi çok büyük olan balık ağı balık tutulan suyun özelliklerine göre tercih edilmelidir. Balık ağının kaliteli olması, uzun süreli kullanılmasına olanak tanır. Bu detayın yanı sıra balık ağları için önemli olan bir diğer unsur, gözlerin açıklığıdır. Tutacağınız ve avlanacağınız suda yaşayan balıkların boyuna ve özelliklerine göre göz aralıklarını belirleyebilirsiniz. Balık ağı çeşitli özelliklerde üretilir. Avlayacağınız balık cinsine dikkat ederek seçmeniz gereken balık ağları ülkemizde en çok kefal balıklarını avlarken kullanılır. Bu avlar için özellikle derin sularda kullanılması adına üretilmiş olan balık ağı çeşitleri, karşılıklı duran sandallar arasında denize atılır. Doğru yöntem ve teknikle denize atılması önemlidir. Aksi halde balık ağı çıkarılırken çeşitli sorunlar yaşanabilir.

Serpme Ağ Modelleri

Serpme ağ balık avından en fazla balık avlanan tekniklerden biridir. Naylon iplikten üretilmiş olan serpme ağ çeşitleri farklı iplerle de imal edilebilir. Serpme ağın özelliklerini de tıpkı balık ağı çeşitlerinde olduğu gibi avlayacağınız balığa, avlanacağınız suyun özelliğine ve derinliğe göre tercih etmeniz gerekir. Kaliteli bir serpme ağ uzun süreli kullanım avantajına sahip olacağı için fiyat konusunda da daha avantajlıdır. Kaliteli ağlar, sizi yolda bırakmaz ve ağın toplanma sırasında çeşitli sorunların yaşanmasına yol açmaz. Türkiye’de en yaygın şekilde kullanılan serpme ağ modelleri arasında olan 15-18 mm mesafeli olan ağ modelleri; 6-7 numaralı ipliklerle örülmesi ile elde edilmektedir. Eğer büzmeli model serpme ağ modelleri için araştırma yapıyorsanız, bu ağ modellerinde 6 numaralı iplik ile 16 mm göz açıklığına sahip olacak şekilde üretilmektedir. Çarmıklı olan serpme ağ modelleri ise daha derin sularda kullanılan bir model olarak daha derin sular için yapılan avlar için tercih edilmelidir. Serpme ağlar farklı örgü şekilleri ile üretilebilir. Bazı serpme ağ modellerinde çekme ağı bulunur, bazılarında bulunmaz. Bu özelliklerin hepsi balık avlama teknikleriniz ve balık cinsine göre karar vermeniz gereken detaylardır. Serpme ağ modelleri arasından sizin için en uygun olanını tercih ederek, en bereketli balık avlarına çıkabilirsiniz. Kaliteli balık ağları, sizi yarı yolda bırakmayan ağlardır. Bundan dolayı da kaliteden ödün vermeden tercih edilmesi önemlidir.

Serpme Ağ Fiyatları

Serpme ağ fiyatları tercih edilen ağ modeline, ağın özelliklerine ve ağ ebatlarına göre belirlenir. Serpme ağ fiyatları genel olarak her bütçe için uygun olacak fiyat aralıklarına sahiptir. Serpme ağ modelleri kullanımı için dikkatli olmak ve kaliteli malzemeden üretilmiş olan ağların kullanılması dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Aksi halde ağlar karışabilir ya da istenilen performans bu noktada elde edilemeyebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.