Aroma Sprey Ne İşe Yaramaktadır?

20-11-2018 13:03
Aroma Sprey Ne İşe Yaramaktadır?

Balık malzemeleri balık avının başarısını belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Bundan dolayı da satın alınacak ve kullanılacak olan balık malzemeleri mutlaka avlanacak olan balık cinsine göre seçilmeli ve mutlaka kaliteli ürünler kullanılmalıdır. Günümüzde en popüler balık malzemeleri arasında olan ve git gide yaygınlaşan balık aroma sprey de balık avının etkisini ve başarısını arttıran önemli balık malzemeleri arasındadır.

Balık Aroma Sprey

Balık avında başarıyı sağlayan ve balığın yeme gelmesini etkileyen başlıca unsur elbette ki yemin kokusudur. Özellikle sahte yemler kullanılıyorsa balığın avlanma şansı, koku eksikliği sebebiyle oldukça düşecektir. Doğal yemler koku açısından oldukça avantajlı seçenekler olsa da maliyet açısından her balıkçı için mantıklı değildir. Balıklar; kokuları oldukça uzaktan alabilen canlılar olduğu için koku, en önemli unsurlardan biridir. Balık aroma sprey de cansız yemler için kullanılan en önemli detaylardan biridir. Bunun yanı sıra balıklar; koku ile haberleşirler. Bu kokulara feromon adı verilmektedir. Bir feromon balık ürktüğünde tehlike sinyali olarak salgılanır ve çevredeki diğer balıkları kaçmaya teşvik eder. Fakat bu koku sadece aynı tür balıklar için aynı anlama gelir. Koku, balıklar için bundan dolayı oldukça önemli bir duyudur. Avladığınız balık cinsinin sevdiği bir esans kullanmak; balık avının oldukça başarılı geçmesini sağlayacaktır.

Balık Aroma Sprey Çeşitleri

Balık aroma sprey Avrupa’daki balık avcıları tarafından yaygın şekilde kullanılmaktadır. Türkiye’de ise kullanımı günümüzde yaygınlaşmaya başlamıştır. Balık aroma sprey diğer bir ismi ile cezbediciler olarak anılmaktadır. Balık aroma sprey çeşitleri genel olarak tüpler içerisinde belirli balık türlerinin anatomisi göz önünde bulundurularak belirli esansların kullanılması ile elde edilmektedir. Bu spreyler; avlamada kullanılan maket balık da dahil olmak üzere her çeşit yemin üzerine damlatılır. Bu sayede balık, ava koku sayesinde daha çok çekilir. Bu aşamada en önemli unsur; tercih edilen esansın, hangi balık üzerine etkili olacağını bilmektedir. Örnek olarak sazan balığı avlayacaksanız; sazan balığı için özel olarak üretilmiş olan sazan esansı tercih edilmelidir. Balık aroma sprey çeşitleri çok uzak mesafelerden bile balığı yeminize çekmeye destek olur. Balıklar genel itibari ile doğal yapıları gereği ve yaşadıkları bölge gereği çeşitli ve belirli beslenme alışkanlıklarına sahiptir. Özellikle tatlı su balıkları için su kenarındaki meyve ağacının meyvelerinin suya düşmesi; balığın beslenme alışkanlığını etkileyecektir. Bundan dolayı da avlanacak olan balığın cinsi ile beraber balığın nerede avlanacağı da oldukça önemli bir unsurdur. Bu gibi durumlarda balık avını başarılı hale getiren en önemli unsur ise elbette ki balık aroma sprey çeşitleri olmaktadır.

Balık Malzeme Fiyatları

Balık malzeme fiyatları tercih edilen balık malzemelerine göre değişmektedir. Olta, balık avı için cezbediciler ya da yemler gibi birçok malzeme farklı şekilde üretildikleri için fiyat bakımından farklıdır. Bundan dolayı da her malzeme için farklı bir balık malzeme fiyatları söz konusudur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.